poniedziałek, 17 lutego 2014

Glazurowana jagnięcinka

Czasem trzeba spróbować coś innego by przekonać się ile ze smaków traci się na codzień.I tak u nas ostatnio zagościła jagnięcinka.Owszem zdarzyło mi się już jeść ale pierwszy raz robiłam sama samiusieńka:)
I powiem szczerze że jestem bardzo zadowolona z efektu:)
Glazurowane kotlety jagnięce:
Składniki:
-kotlety jagnięce z kością
-kilka gałązek świeżego rozmarynu
-3 ząbki czosnku
-łyżka miodu
-odrobina octu balsamicznego
-sól ewentualnie pieprz do smaku

Przygotowanie:
Kotleciki delikatnie rozbić dłoniąPosolić, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano przekręcając od czasu do czasu.(około 8min żeby mięsko było różowe w środku).Wrzucić na patelnię posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i kilka gałązek rozmarynu.Na koniec dodać łyżkę miodu i podlać octem balsamicznym.Mięso polewać glazurą i przekręcić pare razy.Podsmażyć:)
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz