poniedziałek, 13 maja 2013

Zupa Shreka czyli krem z zielonego groszku

Ta zupa jest prawie tak błyskawiczna jak z torebki a smakuje o niebo lepiej:)Polecam tym,którzy dosyć mają standardów a przede wszystkim tym,którzy lubią dobrze zjeść:D
Zupa krem z zielonego groszku:
Składniki:
-opakowanie mrożonego zielonego groszku
-około 1,5l-2l bulionu(przyznaje  bez bicia mój był z kostki ale może to być wywar z gotowanej piersi kurczaka wtedy takową podajemy pokrojoną w kostkę w zupie)
-serek topiony śmietankowy
-słodka śmietanka(opcjonalnie,ja niedawałam)
-sól,pieprz
-ząbek czosnku
-grzanki(najlepsze są domowe)

Przygotowanie:
Zamrożony groszek wrzucamy na wrzący bulion.Gotujemy do miękkości.Wkładamy ząbek czosnku oraz serek topiony i czekamy aż się rozpuści.Zdejmujemy z ognia, wyciągamy czosnek i miksujemy blenderem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.Można posypać tartym żółtym serem.
Ps.
Moje grzanki były domowe smażone na masełku klarowanym.PYCHA!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz