wtorek, 23 kwietnia 2013

Spaghetti aioli z pepperoni

Ostatnio mam fazę na różnego rodzaju makarony.I nie ważne czy są zdrowe i lekkie grunt by były pyszne:)No ale akurat ten makaron jest leciutki delikatny(o ile taki może być po dodaniu pepperoni) a przede wszystkim mega  pyszny!!
Spaghetti aioli z pepperoni
Składniki:
-makaron spaghetti(około 200g)(może być również razowy)
-oliwa z oliwek(5-7łyżek)
-papryczka pepperoni
-3 ząbki czosnku
-sól,świeżo mielony pieprz
-skórka i sok z połowy limonki
-natka z pietruszki(sporo)
-ser do posypania

Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente.W międzyczasie na patelni(u mnie wok) rozgrzej połowę oliwy z oliwek wrzuć posiekany czosnek i papryczkę.Chwilkę podsmaż.Posól i popieprz.Ugotowany makaron przełóż na patelnię i dokładnie wymieszaj.Dolej resztę oliwy,skórkę oraz sok z limonki oraz posiekaną natkę z  pietruszki.Wymieszaj.Przełóż na  talerz,posyp startym serem.Ewentualnie można udekorować świeżym posiekanym pepperoni.
Smacznego!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz