Pasta z makreli:
Składniki:
-wędzona makrela
-kilka rzodkiewek
-3 jajka na twardo
-pęczek szczypiorku
-koperek(opcjonalnie ja nie dawałam ale do tego co zostało na kolacje już dodałam)
-sół, pieprz
-łyżka musztardy
-3-4 łyżki majonezu
-kiełki (moje akurat z rzodkiewki)
Przygotowanie:
Makrelę dzielimy na kawałki(ja delikatnie rozcieram w palcach sprawdzając czy nie ma ości bo podaję małoletniemu:D).Jajka i rzodkiewkę kroimy w kostkę,szczypiorek siekamy(pamiętając że szczypiorek kroimy zawsze raz bo inaczej będzie breja).Dodajemy musztardę i majonez.Mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Znów mieszamy.
Podawałam na świeżym chlebku z masełkiem i posypywałam kiełkami:)
Smacznego!!
PS.Opcjonalnie można dodać koperek ewentualnie w wersji mniej nowalijkowej kiszone ogórki i żółty ser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz