piątek, 16 sierpnia 2013

Domowe masło:)

Kolejna rzecz,którą możemy śmiało robić samemu w domciu przy użyciu miksera.Smak jest naprawdę śmietankowy i przepyszny.A co najlepsze możemy zrobić masełko o takim smaku o jakim tylko będzie nam się marzyło:)Polecam z chlebkiem własnego wypieku!
Na zdjęciu wersja ziołowo-czosnkowa!Baaaardzo smaczna!Nie potrzeba już nic więcej do chlebka:)
Domowe masło:

Składniki:
-śmietana 30% lub 36%(proponuje zrobić najpierw z około 500ml)najchętniej widziana "swoja " wiejska słodka śmietanka

Przygotowanie:
Śmietankę wlewamy do misy miksera i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania masła.Gotowe!Podajemy ze świeżym pieczywkiem np. http://krainadziecka.blogspot.com/2012/01/na-sniadanie-domowe-bueczki.html :)
Smacznego!

PS.1
Do masełka polecam dodać posiekany czosnek,natkę pietruszki,koperek i odrobinkę soli.Dla mnie wersja najlepsza!!!!
PS.2
Polecam również na  czas miksowania przykryć misę ściereczką, gdyż oddzielająca się serwatka może ozdobić wasze kuchnie:)Naprawdę bryzga!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz